Омбудсмен України знову їде до Сенцова

Омбудсмен України знову їде до Сенцова

Укрінформ
Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова сьогодні, 28 червня, знову їде до Лабитнангі, щоб зустрітися з політв'язнем Кремля Олегом Сенцовим.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook

"Я відзначатиму День Конституції у Лабитнангі. Вже на півшляху до колонії, де відбуває покарання Олег Сенцов", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, після телефонної розмови президентів України і Росії уповноважені з прав людини двох країн домовилися відвідати по 34 ув'язнених.

Читайте також: Геращенко обурилася "гібридними вкидами" проти Сенцова

Український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебувала в Росії, але їй постійно відмовляли у зустрічах з українськими політв'язнями. Вона так і не змогла відвідати жодного з них.

Російський уповноважений Тетяна Москалькова прибула до Києва 26 червня вранці. Вона вже зустрілася з моряками судна "Норд", затриманого в акваторії Азовського моря 25 березня під прапором Росії. До засудженого в Україні кримського дезертира Максима Одинцова її не допустили, оскільки вона не мала всіх необхідних документів.

Загалом у Росії й анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-