Адвокат прокоментував

Адвокат прокоментував "нові звинувачення" проти Сенцова

Укрінформ
Адвокат Дмитро Дінзе назвав маячнею заяву якогось "чоловіка у військовій формі" на організованій ОБСЄ конференції у Києві, що він під час анексії Криму завіз туди якийсь предмет, через який згодом засудили Олега Сенцова.

Про це адвокат написав у Facebook.

“Сьогодні мусується, що якийсь "чоловік у військовій формі" звинуватив Олега Сенцова в бажанні придбати у нього вибухівку. Доказів, звісно, жодних, навіть своє ПІБ не розкриває. Це, звичайно, повна маячня, оскільем за матеріалами кримінальної справи ніколи не фігурувала інформація про бажання Олега взагалі купувати щось заборонене", - йдеться в повідомленні.

На думку адвоката, цей "чоловік у військовій формі", можливо, переплутав Олега Сенцова з іншим затриманим у справі українцем Олексієм Чирнієм, "який якраз і був обвинувачений у придбанні вибухівки, при цьому це документально зафіксований факт".

"Чирній якраз і звинувачував Олега у спільних діях з придбання вибухівки. Придбання відбувалося під наглядом співробітників ФСБ Росії. У цій справі ФСБ Росії встановлювала довгий час людей, які так чи інакше контактували із Сенцовым, серед них не було жодної людини, яка могли би збути Сенцову зброю або вибухові речовини, і повірте, оперативні співробітники працювали не лише в Криму, а й на території України. Тому дивно чути таку маячню, інакше як провокацією цей вчинок не назвати", - написав Дінзе.

Він додав, що чекав, коли ж почнеться "потік нісенітниць". "Схоже, підгорає вже у когось одне місце по повній. Олег Сенцов продовжує голодування. Навіщо Олегу було самому шукати вибухівку, коли це вже робив Чирній, на думку слідчих і оперативників ФСБ?", - додав адвокат.

Читайте також: Ягланд каже, що його не спинить відмова Кремля звільнити Сенцова

Як повідомлялося, 26 червня у Києві проходила конференція, організована офісом Представника ОБСЄ зі свободи слова в Україні. Коли почалося обговорення ситуації з незаконно засудженим у РФ українським режисером Олегом Сенцовим, на сцену вийшов невідомий чоловік у військовій формі. Він заявив, що коли Росія проводила анексію Криму, завіз туди якийсь предмет, через який згодом і засудили Сенцова. Невідомий конкретно не говорив про вибухівку, але з контексту випливає, що йшлося саме про неї.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-