Справа Хізб ут-Тахрір: троє фігурантів залишилися під вартою

Справа Хізб ут-Тахрір: троє фігурантів залишилися під вартою

Укрінформ
Так званий Верховний суд Криму відхилив апеляційні скарги захисту трьох із п'яти фігурантів сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" на продовження їм запобіжного заходу у вигляді утримання в СІЗО.

Таким чином, повідомляє "Крим.Реалії" Айдер Саледінов, Теймур і Узеїр Абдуллаєві залишаться під арештом до 10 серпня.

"Теймур сказав суду, що сприймає 21 місяць утримання у СІЗО як фактичне покарання за його віропереконання, за те, що дотримується ісламу, і як тиск на нього та його сім'ю", - повідомив виданню "Крим.Реалії" адвокат одного з фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" Еміль Курбедінов.

За його словами, судові засідання проходили у закритому режимі. Тільки на оголошення рішення допустили по двох близьких родичів. Розгляди скарг захисту двох інших фігурантів цієї справи Айдера Саледінова і Рустема Ісмаїлова відбудуться 27 червня.

Читайте також: Підозрюваному у вбивстві Ноздровської продовжили арешт до 24 серпня

12 жовтня 2016 року в Криму російські силовики провели обшуки у п'яти мусульманських сім'ях. Внаслідок обшуків затримали п'ять кримських татар - Рустема Ісмаїлова, Узеїра Абдуллаєва, Теймура Абдуллаєва, Еміля Джемаденова, Айдера Саледінова, яких звинувачують у причетності до терористичної організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-