Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ закликає звільнити політв'язнів Кремля

Представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ закликає звільнити політв'язнів Кремля

Укрінформ
Представник ОБСЄ з питань свободи преси Арлем Дезір занепокоєний тим, що на окупованих територіях України журналісти не можуть працювати вільно.

Про це він заявив під час експертної конференції ОБСЄ «Посилення свободи і плюралізму ЗМІ в Україні під час конфлікту в Україні та навколо неї», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я закликаю звільнити Станіслава Асєєва, блогера і журналіста який утримується в Донецьку. Я повторюю звільнити від усіх санкцій, які наклали на журналіста Криму Миколу Семену,  Романа Сущенка, якого затримали у Росії. Вони мають бути негайно звільнені», - сказав Дезір.

За його словами, ОБСЄ також вимагає звільнити українського режисера Олега Сенцова. «Я закликаю ще раз припинити його затримання. Час звільнити Олега Сенцова. Жоден режисер не повинен бути засуджений за свою роботу», - підкреслив представник ОБСЄ.

Дезір зазначив, що безпека журналістів нині під питанням. Багатьом представникам ЗМІ відверто погрожують за їхні розслідування, але є й трагічні випадки та безкарність за напади на представників ЗМІ. Тільки нещодавно було засуджено керівника групи "тітушок" Юрія Крисіна за причетність до вбивства журналіста газети "Вести" В'ячеслава Веремія.

“Але у більшості випадків, на жаль, порушників не арештували та не притягли до відповідальності. Сьогодні я також думаю про Павла Шеремета, Олеся Бузину. Згадую, наскільки важливо завершити розслідування їхніх убивств. Повторюю заклик припинити безкарність злочинів проти журналіст”, - наголосив він.

Читайте також: Генасамблея ООН вимагає виведення військ РФ із Придністров'я

Як повідомляв Укрінформ, власного кореспондента Укрінформу у Франції Романа Сущенка протиправно затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув з приватною поїздкою. Йому висунули обвинувачення у "шпигунстві". 4 червня Мосміськсуд засудив Сущенка до 12 років ув'язнення у колонії суворого режиму. генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд подав офіційне прохання президенту Росії Володимиру Путіну помилувати українського режисера Олега Сенцова.

Незаконно засуджений у РФ за сфабрикованими звинуваченнями у терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів в РФ.

Асєєв був затриманий так званими силами "ДНР" на початку червня 2017 року в Донецьку. 

Кримський журналіст Микола Семена залишився працювати на півострові після початку російської окупації. Його звинуватили в закликах до «порушення територіальної цілісності Росії»

У цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-