У Софії Київській долучилися до флешмобу

У Софії Київській долучилися до флешмобу "FreeSentsov"

Укрінформ
Працівники заповідника "Софія Київська" вимагають звільнити заручника Кремля Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, яких утримує путінський режим. 

Повідомлення про це розміщене на сторінці заповідника у Facebook

"Колектив Національного заповідника "Софія Київська" долучився до акції на підтримку українського режисера, політв'язня Кремля Олега Сенцова та всіх політв'язнів, які незаконно утримуються на території РФ", - ідеться в повідомленні.

Також на сторінці оприлюднене фото колективу на чолі з генеральним директором заповідника Нелею Куковальською. Працівники "Софії Київської" на тлі легендарної дзвіниці Софійського собору виклали напис #FREESENTSOV - Свободу Сенцову.

Читайте також: Посольство України просить ФСБ РФ дати можливість Денісовій відвідати політв'язнів

Як повідомляв Укрінформ, незаконно засуджений в РФ за сфабрикованими звинуваченнями в терористичній діяльності український режисер Олег Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у РФ.

Організатори глобальної кампанії #SaveOlegSentsov запустили акцію із закликом до ПАРЄ, літня сесія якої проходитиме у Страсбурзі 25-29 червня, провести термінові дебати щодо звільнення Олега Сенцова та інших українських політв'язнів, утримуваних у Росії.

Український омбудсмен Людмила Денісова з 15 червня перебуває в Росії, але їй відмовляють у зустрічах з українськими політв'язнями.

22 червня вона повідомила, що російський омбудсмен Тетяна Москалькова запропонувала їй разом відвідати затриманого в Україні керівника "РІА Новини Україна" Кирила Вишинського, а вже після цього вирушити до Сенцова в колонію в Лабитнангі. Проте Денісова наполягає на першочерговому візиті до українського заручника.

У цілому в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-