Справу про держзраду

Справу про держзраду "міністра охорони здоров'я" Криму передали в суд

Укрінформ
Прокуратура АРК та головне управління СБУ по Криму завершили  досудове розслідування у кримінальному провадженні проти так званого міністра охорони здоров'я в окупованому Криму.

Про це повідомляє прокуратура Автономної Республіки Крим.

"Досудовим розслідуванням встановлено, що обвинувачений, перебуваючи на цій посаді, надавав допомогу окупаційній владі шляхом сприяння в організації проведення незаконного референдуму про незалежність півострова, а також схиляння мешканців Криму до набуття громадянства Російської Федерації, що підтверджено здобутими доказами, зокрема, висновками експертиз (портретної і лінгвістичної), показаннями свідків", - повідомили в прокуратурі.

Читайте також: ГПУ: Говорити про повернення в Україну золота "сім'ї" Януковича зарано

Обвинувальний акт за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України), та ч. 1 ст. 111 (державна зрада) КК України направлено до Апеляційного суду м. Києва для вирішення питання щодо визначення підсудності, в порядку, передбаченому ст. 12 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України» та подальшого розгляду по суті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-