"Суд" у Криму розгляне клопотання про дострокове звільнення Балуха

Укрінформ
У Сімферополі в понеділок, 25 червня, “суд” розгляне клопотання захисту про умовно-дострокове звільнення українського активіста Володимира Балуха, який оголосив безстрокове голодування 19 березня.

Про це повідомляє "Кримська правозахисна група" у Facebook.

"У "Залізничному районному суді" Сімферополя 25 червня 2018 року призначено судове засідання, на якому повинні розглядати клопотання захисту українського патріота Володимира Балуха про його умовно-дострокове звільнення (УДЗ) у справі про патрони", - йдеться у повідомленні.

Відзначається, що засідання повинне розпочатися об 11 годині.

Як повідомлялося, 19 березня 2018 року Володимир Балух після прийняття незаконного вироку у сфабрикованій проти нього кримінальній справі оголосив безстрокове голодування.

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Силовики стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі у колонії-поселенні, а також штрафу у розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 грн).

Читайте також: Супрун вимагає пустити до Балуха українських і міжнародних лікарів

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

Український омбудсмен Людмила Денісова, яка з 15 червня знаходиться в Росії, постійно отримує відмови у зустрічах з українськими політв'язнями.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, у тому числі журналіста Укрінформу Романа Сущенка, незаконно засудженого до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-