Українські неурядові організації закликають до нових санкцій по Криму

Українські неурядові організації закликають до нових санкцій по Криму

Укрінформ
“Майдан закордонних справ”, “Інститут Чорноморських стратегічних досліджень” та інтернет-видання BlackSeaNews звернулися до Високого представника ЄС Федеріки Могеріні про запровадження нових санкцій в зв'язку з окупацією та анексією Криму.

Про це на прес-конференції в Києві заявив Богдан Яременко, голова правління “Майдану закордонних справ”, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Ми цінуємо запровадження Європейським Союзом обмежувальних заходів та бачимо їхню ефективність. Водночас Російська Федерація не лише порушує санкції, а й постійно шукає шляхи їхнього обходу та втягує в це європейський бізнес”, - сказав Богдан Яременко.

Неурядові організації вважають доцільним запровадити санкції стосовно суднобудівельних компаній ВАТ “Ленінградський суднобудівний завод “Пелла” та АТ “Зеленодольський завод ім. О.М. Горького”, які організували для російського флоту будівництво в Криму 9-ти військових кораблів класу корвет, озброєних крилатими ракетами “Калібр”.

Читайте також: Керченський міст призвів до нарощування загрози з півдня - Турчинов

А також санкції щодо російського порту “Кавказ”, який забезпечує незаконне будівництво Керченського мосту та перевезення до Криму основної маси вантажів, зокрема і військових, та відносно 164 літаків дев'яти авіакомпаній РФ, що здійснювали авіаперевезення до окупованого Криму в 2017 році і водночас направляли ці літаки-порушники до аеропортів 26 країн ЄС.

“Відповідно ми закликаємо прийняти рішення, щоб порушники санкцій не могли отримати обслуговування в аеропортах ЄС”, - сказав Андрій Клименко, керівник Моніторингової групи та редактор BlackSeaNews.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-