Кримський політв'язень вимагає очної ставки з катом із ФСБ

Кримський політв'язень вимагає очної ставки з катом із ФСБ

Укрінформ
Кримський політв'язень Ісмаїл Рамазанов вимагав очної ставки зі співробітником ФСБ Максименко, який катував його.

Про це у Facebook написав активіст Михайло Батрак.

"Під час судового засідання, коли Ісмаїл Рамазанов вкотре говорив про тортури, які застосовували до нього співробітники ФСБ, суддя постійно переривав його... На що Ісмаїл відповів: "Я повторюватиму це постійно, я хочу щоб весь світ знав про те, що відбувається в Криму", - написав Батрак.

За його словами, Рамазанов розповів, як співробітники ФСБ били його, ламали  пальці, одягали пакет на голову, ображали, говорили, що "кримських татар Сталін дарма вислав, треба було всіх розстріляти або втопити в морі".

Рамазанов назвав прізвище одного зі співробітників ФСБ, який застосовував тортури щодо нього, - Максименко. Також Рамазанов намалював портрет цього співробітника (він добре малює) і вимагав, щоб разом з його адвокатом Олексієм Ладіним було проведено пізнання цього співробітника і очну ставку з ним.

Як уточнив Батрак, на судовому засіданні розглядалася апеляційна скарга адвоката Ладіна на продовження терміну утримання під вартою для Рамазанова. 

Читайте також: Окупанти в Криму продовжили арешт активісту Рамазанову

23 січня 2018 року у селі Новий Світ Сімферопольського району російські силовики провели обшук у будинку, де живе  Рамазанов. За твердженням силовиків, вони знайшли в його кімнаті патрони до пістолета Макарова і мобільний телефон, за допомогою якого Рамазанов виходив у радіоефір. Ісмаїл стверджує, що патрони йому підкинули й вимагає проведення експертизи на предмет наявності його відбитків на патронах.

Слідство приписує Рамазанову поширення екстремістських висловів і незаконне зберігання патронів. Він не визнає своєї провини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-