Держдеп пояснив, як треба сприймати повідомлення про Трампа і Крим

Держдеп пояснив, як треба сприймати повідомлення про Трампа і Крим

Укрінформ
Повідомлення ЗМІ про висловлювання президента США Дональда Трампа під час зустрічей на форумі G7 у Канаді про нібито "російський" Крим грунтуються на інформації від анонімних джерел, втім офіційна позиція США щодо Криму жодним чином не змінилася.

Про це заявила під час брифінгу в вівторок речниця Державного департаменту США Хізер Науерт, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Наша політика відносно Криму не змінилася", - відповіла офіційний представник відомства на прохання прокоментувати повідомлення ЗМІ щодо висловлювань президента Трампа щодо Кримського півострову.

Вона підкреслила: "Всі ці повідомлення виходять від анонімних джерел".

Нагадаємо, минулого тижня американське видання BuzzFeed розмістило публікацію, що глава Білого дому Дональд Трамп під час перебування на саміті G7 у канадському Квебеку заявив в одній із розмов, що Крим є російським, оскільки жителі півострова розмовляють російською мовою. 

Читайте також: Держдеп підтвердив незмінну політику США щодо Криму

У понеділок під час телефонної конференції високопоставлений представник Держдепартаменту США запевнив, що офіційний Вашингтон зберігає тверду позицію: "Ми підтримуємо територіальну цілісність України у межах її міжнародно визнаних кордонів". Водночас він додав, що Сполучені Штати не припинять санкції проти РФ, поки вона не поверне Крим Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-