Адвокати розповіли, як фігурантам

Адвокати розповіли, як фігурантам "справи Хізб ут-Тахрір" продовжували арешт

Укрінформ
На черговому засіданні у справі Хізб ут-Тахрір" в понеділок кримський "суд" продовжив утримання під вартою бахчисарайцям Тимуру Ібрагімову, Серверу Зекірьяєву і Аметову Ернесу.

Про це за результатами засідання в репортажі "Кримської солідарності" повідомили адвокати Айдер Азаматов і Олексій Ладін.

"Сьогодні закінчилося судове засідання по розгляду апеляційних скарг захисту Аметова, Зекерьяєва та Ібрагимова...  Суд виніс ухвалу залишити без зміни постанову суду Київського району", - повідомив Азаматов.

За його словами, хлопці залишаться в СІЗО до 9 серпня, "тому що їм вже продовжили іншою постановою міру утримання під вартою".

Адвокат розповів, що ухвала в "абсолютно політизованій справі, в рамках якої хлопців переслідують за їх переконання", була винесена після трьох місяців ходіння апеляційних скарг " з Верховного суду до Київського суду і назад в такому порядку кілька разів із-за грубих порушень кримінально-процесуального закону".

Як відмітив другий адвокат Ладін, засідання було формальністю, оскільки "суд" спочатку не давав ніяких гарантій на відновлення прав заарештованих.

За його словами, фактично провину хлопців встановив суд першої інстанції і суддя висловив згоду з аргументами слідства про те, що "підозра в скоєнні злочину обгрунтована, більше того, що у них активна роль в організації "Хізб ут-Тахрір", яка заборонена в РФ".

Читайте також: Кримський "суд" втретє переніс оголошення вироку у "справі 26 лютого"

Суд апеляційної інстанції, що виявився не здатним предметно аргументувати проти аргументів захисту, лише змінив формулювання, написавши замість слів "обгрунтованість у скоєнні злочину" -  "обгрунтованість в причетності до злочину".

При цьому обставини, на підставі яких "суд" приймав своє рішення про продовження арешту, не є конкретними і не прописані в постанові, резюмував Ладін.

Нагадаємо, в жовтні 2017 року російські силовики заарештували шістьох  жителів Бахчисараю - Тимура Ібрагімова, Марлена Асанова, Мемета Бєлялова, Сейрана Салієва, Сервера Зекірьяєва і Ернеса Аметова. ФСБ інкримінує їм участь в організації "Хізб ут-Тахрір". 21 травня 2018 року в Криму були також затримані координатор "Кримської солідарності" Сервер Мустафаєв і Едем Смаілов. Звинувачення проти них залучили до бахчисарайської "справи Хізб ут-Тахрір".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-