Кримський

Кримський "суд" втретє переніс оголошення вироку у "справі 26 лютого"

Укрінформ
У Сімферополі підконтрольний Кремлю Центральний райсуд знову, вже втретє переніс оголошення вироку фігурантам "справи 26 лютого" - засідання призначене на 19 червня.

Про це повідомляє "Крым.Реалии".

"Підконтрольний Кремлю Центральний районний суд Сімферополя втретє переніс оголошення вироку фігурантам "справи 26 лютого" Алі Асанову, Мустафі Дегерменджі, Ескендеру Кантемірову, Ескендеру Емірвалієву, Арсену Юнусову", - йдеться в повідомленні.

Наступне засідання призначено на 10 ранку 19 червня.

Як відомо, в окупованому Криму в 2015 році почався суд над групою кримськотатарських активістів за участь мітингу на підтримку територіальної цілісності України біля будівлі Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року.

Читайте також: Справа 26 лютого: «суд» у Криму переніс оголошення вироку

Згодом "справу 26 лютого" розділили на дві, виділивши в окреме провадження справу відносно одного з лідерів Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза. Другими фігурантами процесу є Алі Асанов, Мустафа Дегерменджі, Ескендер Кантеміров, Талят Юнусов, Ескендер Емірвалієв, Арсен Юнусов та Ескендер Небієв.

25 жовтня 2017 року російська влада звільнила засуджених в Криму заступників голови Меджлісу Ахтема Чийгоза і Ільмі Умерова і передали їх Туреччині. Пізніше Умеров і Чийгоз приїхали до Києва.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-