"Суд" продовжив арешт Балуху до 14 серпня

Укрінформ
Підконтрольний Росії Роздольненський суд в Криму продовжив українському активісту Володимиру Балуху термін утримання під вартою на два місяці - до 14 серпня.

Про це повідомляє "Крим.Реалії".

"Підконтрольний Кремлю Роздольненський суд продовжив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою українському активісту Володимиру Балуху до 14 серпня", - йдеться у повідомленні.

Рішення оголосила суддя Тетяна Пиркало. Дата наступного судового засідання - 22 червня о 15:00.

Під час засідання суду 15 червня була допитана колишня дружина Балуха Наталія, який голодує у сімферопольському СІЗО. Вона пояснила, що їй відомо про неодноразові конфлікти Володимира Балуха з начальником ІТУ Роздольненського району Анатолієм Ткаченком. За її словами, Ткаченко постійно ображав Володимира за національною ознакою.

Раніше повідомлялося, що у п'ятницю за засіданні суду Балуху стало погано. Приїхала швидка допомога, лікарі зробили Балуху ін‘єкцію, проте стан його здоров'я не поліпшився. 

Читайте також: Балуху стало зле у кримському “суді”, викликали швидку

ФСБ Росії затримала Балуха 8 грудня 2016 року. Силовики стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе активіст, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Суд у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі у колонії-поселенні, а також штрафу у розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 грн.).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-