Стартує третій етап глобальної акції за порятунок Сенцова

Стартує третій етап глобальної акції за порятунок Сенцова

Укрінформ
У четвер, 14 червня, розпочинається третій етап глобальної акції #SaveOlegSentsov, який проводиться під гаслом "На чемпіонаті світу з футболу в Росії ми граємо за політв’язнів".

Про це повідомляється на сторінці руху за порятунок українського політв'язня Кремля у Facebook.

"Сьогодні ми заб’ємо перший гол Путіну. У день відкриття чемпіонату світу в Росії ми починаємо свій чемпіонат світу. І будемо грати за політв’язнів", - йдеться у дописі.

Долучитися до акції можуть усі охочі через соцмережі.

Як зазначаються активісти, їхньою першою метою є ухвалення спеціальної резолюції Європейського парламенту про Олега Сенцова та інших заручників Кремля.

"Ми зробили усю підготовчу роботу. До фінального тексту резолюції завдяки друзям України в Європарламенті увійшли наші рекомендації", - наголошують у русі.

Читайте також: Українці у Парижі закликали бойкотувати ЧС-2018 та звільнити політв’язнів Кремля

Як повідомлялося, 14 червня Європарламент проведе дебати та голосування щодо резолюції про порушення прав людини в Росії та з вимогою негайного звільнення протиправно утримуваних Олега Сенцова та інших політичних в'язнів Кремля.

Українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка російські спецслужби затримали в анексованому Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили у "підготовці терактів" і засудили Кольченка до 10-ти, а Сенцова - до 20 років позбавлення волі.

Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування, вимагаючи звільнити українських політв'язнів у РФ.

Нині в Росії та анексованому Криму утримуються 64 українські політв'язні. Серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за сфабрикованими звинуваченнями у "шпигунстві".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-