Закриття російського

Закриття російського "Кінотавра" було фактично присвячене Сенцову - журналістка

Укрінформ
У Сочі церемонія вручення престижної російської кінопремії "Кінотавр" була "фактично присвячена Олегу Сенцову".

Про це пише в Facebook журналістка телеканалу "Настоящее время" Ольга Шакіна. 

"Спочатку Віктор Матізен, потім голови двох журі "Кінотавра" - Андрій Плахов і Олексій Попогребський - вимагають зі сцени звільнення Кирила Серебреннікова та обміну Олега Сенцова. Браво. Ті ж імена (із закликом про необхідність стежити за долею колег) озвучує член журі, композитор Ігор Вдовін. Інший член журі Євгеній Гінділіс зачитує зі сцени листа Олега з колонії. Церемонія фактично присвячена Олегу Сенцову", - пише Шакіна.

Читайте також: Клімкін порівняв Сенцова з героями, які пережили радянські репресії

Як повідомлялося, український режисер і політичний в'язень Олег Сенцов, засуджений російським судом до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму, 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв'язнів у РФ.

Нині в Росії та анексованому Криму тримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

У різних країнах світу проходять акції із закликом звільнити Сенцова та інших українських політв'язнів.

Режисер Кирило Серебренніков перебуває під домашнім арештом за звинуваченням у розкраданні. Винним себе він не визнає. Його затримали на зйомках фільму "Літо" про Віктора Цоя і Майка Науменка. У 2018 році цю картину було показано в Каннах.

Фото: MEDIAZONA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-