МОЗ долучилося до глобальної кампанії за звільнення Сенцова

МОЗ долучилося до глобальної кампанії за звільнення Сенцова

Укрінформ
МОЗ України долучилося до глобальної кампанії за звільнення незаконно засудженого в РФ українського режисера Олега Сенцова.

Про це повідомила в.о. міністра Уляна Супрун у Facebook

"Олег та бранці російської влади сидять за сфабрикованими звинуваченнями. Те, що їм приписують, абсолютна маячня й інструмент гібридної війни... Потрібно активно поширювати правду по всіх можливих ресурсах. Долучайтеся також до онлайн-акції сьогодні, завтра та до тих пір, поки Росія не випустить українських політв'язнів на свободу!" - написала вона.

За словами в.о.міністра, не можна допускати, щоб висловлювання "проросійськи ангажованих осіб та їхніх медіа" поширювали брехливу інформацію Кремля.

"Спільними діями ми можемо врятувати Олега та інших в'язнів", - закликала вона.

Як наголосила Супрун, визволення Олега Сенцова і всіх бранців Кремля має стояти на порядку денному саміту Великої сімки.

"Путінська Росія - одна з найбільших світових проблем. Відстоювати свободу людей, яких вона утримує за політичними мотивами, - це відстоювати цінності і майбутнє цивілізованого світу!" - заявляє керівник МОЗ.

Читайте також: За чотири роки до Сенцова жодного разу не пустили консула

Як повідомлялося, український режисер і політичний в'язень Олег Сенцов, засуджений російським судом до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у "терористичній діяльності" на території анексованого Криму, 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів у РФ.

Нині в Росії й анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-