Бранці Кремля: Балух пропонує створити координаційну раду при Президенті

Бранці Кремля: Балух пропонує створити координаційну раду при Президенті

Укрінформ
Незаконно засуджений в окупованому Криму український активіст Володимир Балух, який голодує вже більше 80 днів, пропонує створити консультативно-координаційну раду при Президенті України з питань визволення політв'язнів.

Його звернення зачитав заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз під час зустрічі Президента Петра Порошенка з родинами українських заручників, які утримуються у російських в’язницях, на окупованих територіях Донбасу та Криму, повідомляє прес-служба глави держави.

"Вважаю, що створення консультативно-координаційної ради при Президентові України значно підвищить ефективність дій держави з визволення політв'язнів, захисту прав і свобод громадян України в тимчасово окупованому Криму та якісно покращить інформаційну складову у боротьбі з російською пропагандою. Об'єднавши зусилля держави і української спільноти Криму, ми значно наблизимо час торжества вищої справедливості гідно господарювати на своїй, Богом даній землі. Крим - це Україна", - наголосив Балух.

Глава держави підтримав створення такої ради і доручив опрацювати це питання та підготувати відповідний указ.

Як повідомлялося, активіст Володимир Балух голодує з 19 березня на знак протесту проти рішення підконтрольного Росії кримського суду, який визнав його винним у зберіганні боєприпасів і засудив до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу у розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 гривень).

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України у дворі свого будинку.

Читайте також: Порошенко провів зустріч з родичами політв'язнів Кремля

В цілому в Росії і в анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, зокрема і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого в РФ засудили до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-