ГПУ має притягнути Мураєва до відповідальності через заяви про Сенцова - Чубаров

ГПУ має притягнути Мураєва до відповідальності через заяви про Сенцова - Чубаров

Укрінформ
ГПУ має притягнути народного депутата Євгена Мураєва до кримінальної відповідальності за висловлювання про політв'язня Кремля Олега Сенцова.

Про це народний депутат, голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров написав на своїй сторінці в Facebook.

"Як на мене, на найближчих засіданнях Верховної Ради України має бути розглянуто подання Генеральної прокуратури України про дачу згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України Євгена Мураєва. Якщо, звичайно, таке подання надійде до Верховної Ради України", - заявив Чубаров.

Він також висловив переконання, що такі заяви політика стали можливі через "нашу загальну безпечність щодо адептів «русского мира» в Україні".

За його словами, Мураєв був одним із перших українських політиків, які відкрито підтримали російську окупацію Криму.

Раніше голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, депутат від "Народного фронту" Сергій Пашинський закликав голову Служби безпеки України Василя Грицака і генерального прокурора Юрія Луценка порушити кримінальні справи проти народного депутата Євгена Мураєва за його заяви про українського політв'язня Кремля Олега Сенцова, перший заступник Голови ВР Ірина Геращенко зажадала від Мураєва вибачитися перед Сенцовим та його сім'єю.

Читайте також: Пашинський хоче, аби на Мураєва відкрили справи через заяви про Сенцова

Як повідомлялося, Євген Мураєв в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив, що український політв'язень Олег Сенцов, якого в Росії засудили до 20 років колонії суворого режиму за обвинуваченням у терористичній діяльності на території анексованого Криму, «готував підпали і вибухи» і «для однієї частини населення він є терористом».

Сенцов 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів в РФ.

Наразі в Росії та анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років ув'язнення в колонії суворого режиму за нібито шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-