У Криму активістка виграла справу про

У Криму активістка виграла справу про "фіктивну прописку"

Укрінформ
Активістка Саніє Аметова виграла в "суді" відкриту проти неї окупантами справу про "фіктивну прописку", коли вона перепрописалася з однієї вулиці на іншу в селі, де прожила 30 років.

Про це Саніє Аметова повідомила у відеосюжеті, підготовленому "Кримською солідарністю". 

"На превеликий подив за результатами засідання (в Красноперекопському "райсуді" - ред.) ми перемогли, штраф не виписали і справу закрили. Хоча перед судом слідчі говорили, що на нас очікує штраф від 50 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за те що я, проживши 30 років у селі, перепрописалася з однієї вулиці на іншу. Ми були ошелешені цим", - розповіла Аметова.

Активістка повідомила, що рік тому вона поміняла реєстрацію в своєму селі Орлівка з вулиці Степової на вулицю Дніпровську і переїхала з хворим сином до дочки у Сімферополь, після чого "влада" висунула їй обвинувачення у "фіктивній прописці" за  ст. 322 ч. 2 КК РФ.

Аметова вважає, що неодноразові вимоги пояснення, зокрема в так званому кримському управлінні Слідчого комітету РФ, за фактом, пов'язаним з пропискою, мають політичний мотив.

Читайте також: Туреччина й надалі говоритиме про Крим на всіх майданчиках - Чавушоглу

"Я думаю, що тут є політичний мотив, тому що я активна людина в районі, мене всі знають, поважають... Вони думали, що я продала будинок і поїхала, але дізнавшись про перепрописалася, взялися за мене. Тут від цього ніхто не застрахований, тому що вони використовують будь-який людський фактор, щоб чинити тиск на людину", - поділилася активістка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-