Туреччина й надалі говоритиме про Крим на всіх майданчиках - Чавушоглу

Туреччина й надалі говоритиме про Крим на всіх майданчиках - Чавушоглу

Фото
Укрінформ
Туреччина має намір і надалі порушувати питання Криму на всіх міжнародних майданчиках.

Про це заявив міністр закордонних справ Турецької Республіки Мевлют Чавушоглу в Анкарі, де разом з главою МЗС України Павлом Клімкіним брав участь в іфтарі (вечері-розговінні під час священного для мусульман місяця Рамазан), повідомляє прес-служба українського зовнішньополітичного відомства.

"Глава МЗС Туреччини, наголошуючи на стратегічному партнерстві між Україною та Туреччиною, підтвердив непохитність позиції Турецької Республіки щодо територіальної цілісності та суверенітету України, а також налаштованість і надалі порушувати питання Криму на всіх міжнародних майданчиках”, - йдеться в повідомленні.

У свою чергу Клімкін зазначив, що спільне проведення іфтару започатковує новий формат взаємодії, а також демонструє, що партнерство між Україною та Туреччиною будується не лише на повазі до взаємних інтересів, а й на поділі універсальних цінностей.

Він наголосив, що Україна є багатонаціональною державою і мусульмани є невід’ємною частиною українського народу.

У повідомленні зазначається, що в заході також взяли участь уповноважений Президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєвим, представники кримськотатарської громади Туреччини, органів державної влади, дипломатичного корпусу, ділових та журналістських кіл.

Читайте також: Туреччина скасувала угоду з Грецією про повернення мігрантів - ЗМІ

У ході візиту також проведено двосторонню зустріч міністрів, під час якої обговорювалися питання співробітництва між Україною та Туреччиною. Міністри також взяли участь у презентації виставки про взаємопроникнення української та кримськотатарської культур "Чумацький шлях", додали в МЗС.

Як повідомлялося, Клімкін 7 червня здійснив візит до Туреччини.

Фото: mfa.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-