Сулейман Кадиров став першим героєм кінопроекту про кримських політв'язнів

Сулейман Кадиров став першим героєм кінопроекту про кримських політв'язнів

Відео
Укрінформ
Режисер Таїсія Кругових ініціювала документальну стрічку про кримських політв'язнів, заради звільнення яких Олег Сенцов оголосив голодування.

Її підтримали режисери документального та анімаційного кіно, які зняли перший у рамках проекту ролик про Сулеймана Кадирова, повідомляє громадська організація "Кримська солідарність".

"У ситуації якогось загального безсилля, апатії і під час відсутності віри у справедливу правоохоронну, судову систему, на тлі мовчання, що перемогло, щирі люди вважали для себе за можливе зняти фільм про політв'язнів зі списку тих, за кого оголосив голодування Олег Сенцов", - йдеться у повідомленні.

За словами самої Таїсії Кругових, на її ідею про зйомку фільму про кримських політв'язнів, кількість яких зростає щодня, вже відгукнулися люди.

"Робити щось хоче багато хто, і для мене є дуже несподіваним, що на пост про зйомку фільмів відгукнулися люди, яких я навіть не знала. Наприклад, режисер з Риги, або, наприклад, режисери анімації" - ділиться Кругових.

Читайте також: Рада просить світ про нові санкції для РФ заради звільнення Сущенка

Ініціатор проекту розповіла про "просту ідею - зняти однохвилинний фільми про кожного з тих, за кого просить Олег Сенцов, і це має бути саме кіно, читаєш біографію і створюєш кінообраз".

Кругових повідомила, що героєм першого ролика став Сулейман Кадиров.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-