Петербурзький ПЕН-Клуб закликає Путіна врятувати Сенцова

Петербурзький ПЕН-Клуб закликає Путіна врятувати Сенцова

Укрінформ
ПЕН-клуб Петербурга звернувся до президента РФ Володимира Путіна і Федеральних зборів з наполегливим проханням негайно зайнятися справою українського режисера Олега Сенцова, який засуджений у РФ і оголосив голодування в колонії.

Звернення опубліковано на сайті Пен-клубу Санкт-Петербурга.

«Звертаємося до Вас з наполегливим проханням негайно зайнятися справою Олега Сенцова. Навіть у роки холодної війни керівництво СРСР знаходило вихід з подібних ситуацій. Так, генерального секретаря Комуністичної партії Чилі Луїса Корвалана обміняли на дисидента Володимира Буковського. Йде 24-ий день голодування (звернення було опубліковано у вівторок - ред.) Врятуйте Олега Сенцова!» - йдеться у зверненні, підписаному виконкомом Санкт-Петербурзького ПЕН-клубу, а також членами асоціації «Вільне слово» Олександром Архангельським і Алісою Ганієвою.

Раніше Петербурзький ПЕН-Клуб спільно з асоціацією «Вільне слово» і російським Вільним історичним товариством вже виступали на захист українського режисера. Аліса Ганієва проводила поодинокі пікети на підтримку Сенцова.

Читайте також: Архієпископу Клименту відмовили у зустрічі з Сенцовим - адвокат

Як відомо, українського режисера Олега Сенцова було засуджено російським судом до 20 років ув‘язнення на підставі сфальсифікованих обвинувачень у тероризмі. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів. 24 травня оголосив голодування засудженний у РФ український солдат Олександр Шумков, а 31 травня - Олександр Кольченко, засуджений по одній справі з Сенцовим.

В цілому в Росії і в анексованому Криму утримують 64 українських політв'язнів, в тому числі і журналіста Укрінформу Романа Сущенка, якого у РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-