В окупованому Криму знесли недобудовану мечеть Ар-Рахман

В окупованому Криму знесли недобудовану мечеть Ар-Рахман

Відео
Укрінформ
У Криму окупаційна влада знесла недобудовану мечеть, яка зводилася на гроші мусульман.

Про це в Facebook повідомляє Кримська правозахисна група.

"За інформацією активістів "поляни протесту Стрілкова", у перших числах червня 2018 року в Сімферопольському районі представники фірми "Акура" зруйнували спецтехнікою будівлю недобудованої мечеті Ар-Рахман", - повідомляє Кримська правозахисна група.

За її даними, мечеть будувалася на кошти релігійної громади.

Адвокат Маммет Мамбетов розповів Кримській правозахисній групі, що перед знесенням культової споруди представники фірми "Акура" не надали громаді мікрорайону Стрілкова відповідне рішення суду.

Читайте також: Московський суд залишив кримського бізнесмена Веліляєва за ґратами

Раніше відомо, що учасники "поляни протесту" на вул. Стрілкова у Сімферополі вступили у конфлікт з місцевою "владою" та будівельною фірмою "Моноліт", що побудувала багатоповерхове житло на території селища, де вже стоїть мечеть і нелегалізовані будинки кримських татар. Самобуди на спустілій землі колишнього комбінату «Кримська роза» з'явилися в 2013 році і до окупації півострова входили в перелік запланованих до оформлення протягом 2014 року земельних ділянок.

"Поляна протесту" - громадський рух в Криму з метою отримання та легалізації земельних ділянок для повернулися на батьківщину репатріантів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-