Ар’єв розкритикував Ягланда за цинізм у справі Сенцова

Ар’єв розкритикував Ягланда за цинізм у справі Сенцова

Укрінформ
Голова постійної делегації України в ПАРЄ, нардеп Володимир Ар'єв вважає вишуканим цинізмом висловлювання Генсека РЄ Турбйорна Ягланда щодо справи українського режисера Олега Сенцова, який незаконно утримується в Росії.

Про це Ар’єв написав на своїй сторінці у Facebook.

«Багато бачив цинізму у вітчизняній політиці. Але такого вишуканого, як у європейських друзів Путіна ще треба пошукати! Генсек Ради Європи Ягланд щойно сказав, що про справу Сенцова з Росією треба говорити, щоправда, наслідком не обов’язково має стати його звільнення. І ще й дорікнув, що від Сенцова та багатьох інших політв'язнів немає подання в ЄСПЛ. Ось такий очільник основної європейської інституції, створеної для захисту демократії і прав людини. Повне розчарування», - написав Ар’єв.

Як відомо, сьогодні у Хорватії відбувається засідання постійного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) в контексті хорватського головування в Комітеті міністрів (у травні-листопаді 2018 року).

Читайте також: Ягланд високо оцінив зрушення в судовій системі України

У Страсбурзі відбувся флеш-моб на підтримку українського режисера Олега Сенцова, у якому взяли участь європарламентарії, представники Постійного представництва України при РЄ та українці, які працюють в євроустановах у Страсбурзі.

Український режисер і політичний в'язень Олег Сенцов був засуджений російським судом до 20 років на підставі сфальсифікованих обвинувачень. 14 травня він оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнення всіх українських політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-