Кримські окупанти

Кримські окупанти "шиють" у справу Кашки зберігання зброї

Укрінформ
В окупованому Криму фігуранту так званої "справи Ваджіє Кашка" Асану Чапуху пред'явили нове обвинувачення - у зберіганні зброї і боєприпасів.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив адвокат Айдер Азаматов.

"У вівторок 29.05.18 р. був у СІЗО у Чапух Асана аг'а у зв'язку з проведенням слідчих дій. Слідчий пред'явив Асану Енверовичу обвинувачення за ч.1, ст.222 КК РФ (зберігання зброї і боєприпасів), тим самим доповнив вже раніше пред'явлене обвинувачення за ст.163 КК РФ(вимагання)", - повідомив Азаматов.

За його словами, підзахисний висловив обурення з приводу того, що за вісім місяців перебування в СІЗО розслідування "справи", в рамках якої він обвинувачується у вимаганні, не просувається і "правоохоронці" нічого не роблять, щоб слідство не стояло на місці.

Читайте також: Справа Кашки: адвокат заявляє, що слідство сховало записи знущань над активісткою

Крім того, Чапух, який пережив в умовах СІЗО інсульт, поскаржився на поганий стан здоров'я і на умови тримання.

Під час розмови з адвокатом Асан Чапух заявив, що якщо йому не буде змінено запобіжний захід на інший, не пов'язаний з позбавленням волі, він оголосить голодування, як "єдиний спосіб припинити беззаконня в СІЗО".

Як повідомлялося, 23 листопада 2017 року в Сімферополі російські силовики затримали групу кримських татар - Казіма Аметова, Асана Чапуха, Руслана Трубача і Бекіра Дегерменджі, які намагалися переконати громадянина Туреччини повернути борг ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Затриманих звинуватили в вимаганні, в їх будинках провели обшук. Спробу затримання силовики зробили і по відношенню до Веджіє Кашка, в результатаі чого їй стало погано і дорогою до лікарні вона померла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-