Омбудсмен РФ передумала їхати у колонію до Сенцова

Омбудсмен РФ передумала їхати у колонію до Сенцова

Політв’язні
Укрінформ
Уповноважений з прав людини в Росії Тетяна Москалькова передумала їхати на зустріч з ув'язненим у російській колонії українським режисером Олегом Сенцовим і має намір поговорити з ним шляхом відеозв'язку.

Про це Москалькова сказала в Раді Федерації, відповідаючи на запитання сенатора Людмили Нарусової, повідомляє "Крим. Реалії".

"Вчора з керівництвом ФСВП у мене така розмова... Ми домовилися, що в режимі відеоконференцзв'язку зможемо побачити Сенцова і побачити, який його стан здоров'я", – цитує Москалькову "Інтерфакс".

За словами російського омбудсмена, складність з особистим відвідуванням Сенцова полягає в тому, що в регіоні розлилася річка, і дістатися безпосередньо до колонії можна тільки на вертольоті.

Москалькова заявила про те, що Сенцов голодує, але йому надається терапія.

"Уповноважений в Ямало-Ненецькому автономному окрузі його відвідував, ми тримаємо питання на контролі. Його претензії не до умов тримання під вартою, а політичного характеру", – додала вона.

Як повідомлялося, напередодні Москалькова пообіцяла, що вона або співробітники її офісу "обов'язково відвідають" Сенцова, який оголосив голодування.

Читайте також: Російський омбудсмен обіцяє відвідати Сенцова в колонії – ЗМІ

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів, які перебувають у російських в'язницях.

Сенцова і кримчанина Олександра Кольченка затримали представники російських спецслужб у Криму в травні 2014 року за звинуваченням в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у терористичній діяльності на території Криму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва свою провину не визнали.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-