Прокуратура АРК розслідує понад 250 епізодів незаконних затримань у Криму

Прокуратура АРК розслідує понад 250 епізодів незаконних затримань у Криму

Укрінформ
Прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила близько 140 кримінальних проваджень, що містять близько 250 епізодів, пов'язаних з незаконними обшуками, затриманнями і арештами громадян України в окупованому Криму.

Про це у вівторок в Києві на прес-конференції «Нова хвиля політичних арештів в окупованому Криму» заявив начальник управління прокуратури Автономної Республіки Крим Ігор Поночовний, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Прокуратура Криму реагує абсолютно на всі факти незаконних дій, які відбуваються в Криму з боку окупаційної влади та незаконно створених правоохоронних органів. Зокрема, за фактом незаконного затримання Сервера Мустафаєва і Едема Смаїлова розпочато кримінальні провадження за ч.2 ст 146 КК України за фактом незаконного позбавлення волі та незаконного проникнення до житла громадян України. Таких кримінальних проваджень за аналогічними фактами близько 140, вони містять близько 250 епізодів", - повідомив Поночовний.

Читайте також: СБУ розслідує інтернет-трансляцію деякими ЗМІ "параду" в окупованому Донецьку

За його словами, у рамках відкритих проваджень 18-ти підозрюваним "правоохоронцям" і "суддям", які працюють в окупованому Криму, заочно повідомили підозри у скоєнні злочинів.

"Є вже близько 18-ти підозрюваних, яким заочно повідомили про підозру, і щодня такі особи встановлюються з повідомлень ЗМІ і соціальних мереж. Ми намагаємося встановити якомога більше співробітників так званих правоохоронних органів, суддів, які притягають людей до кримінальної та адміністративної відповідальності і використовують заходи, пов'язані з обмеженням свободи громадян", - розповів Поночовний.

Він уточнив, що у ході розслідування кримінальних проваджень співробітники прокуратури АРК стараються максимально співпрацювати з правозахисними організаціями, "які часто є представниками постраждалих".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-