Спад економіки Криму видно з космосу - МінТОТ

Спад економіки Криму видно з космосу - МінТОТ

Ілюстрація
Укрінформ
Рівень освітленості тимчасово окупованого Криму знизився на 26%, що може свідчити про економічний спад на півострові.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб.

"Загалом на території тимчасово окупованого півострова рівень освітленості знизився на 26%. Найбільш видиме зниження рівня освітленості можна спостерігати для центральних районів АР Крим та для населених пунктів орієнтованих на надання лікувально-курортних послуг (Ялта, Алушта, Євпаторія - Заозерне)", - зазначається у повідомленні.

Висновки про зниження рівня освітленості тимчасово окупованої території Криму в нічний час  зроблені за результатами аналізу даних космічної зйомки і  можуть свідчити про зменшення рівня економічної активності.

Водночас супутникові знімки зафіксували найменше зниження рівня освітленості для населених пунктів, в яких розміщені об’єкти Чорноморського флоту і ЗС Росії (Севастополь, Феодосія, Джанкой, Новофедорівка) і в районі будівництва Керченського мосту (острів Тузла).

У якості вихідних даних для аналізу використано інформацію космічної зйомки з супутника Suomi-NPP (США) , що розміщена на ресурсі NASA Earth  Observatory.

Читайте також: Очільник МінТОТ закликає активніше переслідувати компанії за бізнес в окупованому Криму

Раніше міністерство повідомляло про зниження рівня освітленості окупованих районів Донецької та Луганської областей.

Як відомо, споживання електроенергії в усьому світі вважають важливим показником економічної активності. В країнах з низьким і середнім рівнем доходу зміна нічної освітленості на 1% приблизно дорівнює зміні доходу на 1%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-