На відкритті

На відкритті "Молодості" підтримали політв'язня Сенцова

Фото
Укрінформ
У Києві на церемонії відкриття 47-го Міжнародного кінофестивалю "Молодість" відбулася акція на підтримку політв’язня Олега Сенцова.

Про це повідомляє Громадське.

На вході до заходу гостям роздавали листівки із написом "Free Sentsov". Під час церемонії на сцену з промовою вийшов віце-прем’єр Павло Розенко, який нагадав про долю українського режисера. Присутні у залі встали й підняли листівки на знак підтримки Олега Сенцова, який голодує станом на 27 травня вже два тижні, та скандували "Звільнити Сенцова!".

Ведучі заходу В’ячеслав Довженко та Антоніна Ноябрьова закликали гостей і послів країн, які присутні, сприяти визволенню Сенцова й інших українських в’язнів у Росії.

Як повідомляв Укрінформ, у Києві у неділю, 27 травня, стартував 47-й Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість".

Читайте також: Російська актриса Хаматова підтримала Серебренникова і Сенцова

Як повідомлялося, українського режисера Олега Сенцова було затримано в березні 2014 року російськими спецслужбами у анексованому Росією Криму разом з активістом Олександром Кольченком. Їх обвинувачували в організації терактів на півострові. У серпні 2015 року суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обидва провину не визнали.

Сенцов оголосив безстрокове голодування 14 травня 2018 року, заявивши, що припинить його тільки в разі звільнення всіх українських політв'язнів, утримуваних у РФ.

Фото: Громадське 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-