Меджліс закликає світ допомогти в розслідуванні викрадення Ібрагімова

Меджліс закликає світ допомогти в розслідуванні викрадення Ібрагімова

Укрінформ
Рефат Чубаров від імені Меджлісу закликав міжнародні організації допомогти в розслідуванні викрадення члена Виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар, члена Бахчисарайського регіонального меджлісу Ервіна Ібрагімова, яке сталося два роки тому.

Текст заяви Чубарова опублікований на його сторінці в Facebook.

"Від імені Меджлісу кримськотатарского народу звертаюся до міжнародних організацій - ООН, РЄ, ЄС, ОБСЄ з закликом вжити всіх необхідних заходів задля ефективного розслідування всіх обставин насильницького викрадення Ервіна Ібрагімова та притягнення винних до відповідальності", - йдеться в тексті заяви Чубарова.

Він нагадав, що 31-річний Ібрагімов був викрадений два роки тому, в ніч з 24 на 25 травня 2016 року, в м. Бахчисараї тимчасово окупованого Криму. Камера спостереження, розміщена на магазині недалеко від місця події, зафіксувала, що Ібрагімова зупинили люди в поліцейській формі Російської Федерації. Після того, як Ервін вийшов, люди в формі потягнули його до мікроавтобуса. Ервін зробив спробу відбитися, але нападники силоміць заштовхали його в мікроавтобус. З цього моменту, пояснив Чубаров, ніхто вже Ервіна не бачив, на зв'язок він не виходив.

"Рівно два роки з того дня російська окупаційна влада відверто демонструє небажання розкрити цей злочин, знайти Ервіна та притягнути винних до відповідальності. Попри численні звернення батьків Ервіна Ібрагімоова, кримськотатарської, української та світової громадськості, резолюції та заклики міжнародних організацій, органи окупаційної влади в Криму обмежуються лише імітацією розслідування", - відзначив глава Меджлісу.

Все це, заявив політик, вказує на те, що викрадення Ібрагімова є справою рук російського окупаційного режиму.

"Ервін є помітною фігурою в кримськотатарському національному русі. Незважаючи на свою молодість, він має повагу серед широкого кола активістів і громадських діячів як всередині Криму, так і серед кримськотатарської діаспори. Він ніколи не боявся відстоювати свою принципову громадянську позицію по відношенню до окупантів. Його викрадення стало демонстрацією свавілля російського окупаційного режиму, що має на меті створити атмосферу страху серед кримськотатарського народу, що не скорився", - розповів Чубаров.

Він провів паралелі з подіями 23 травня вже цього року, коли невідомими була зроблена спроба викрадення делегата Курултаю кримськотатарського народу Асана Егіза - "так само молодого, так само яскравого активіста кримськотатарського руху у спосіб, що був майже однаковим з тим, як два роки тому насильницьки викрадали Ервіна".

"Асана Егіза також зупинила дорожня поліція, при цьому його силою заштовхали в мікроавтобус невідомі, після чого із ним обірвався зв'язок. Лише через кілька годин його викинули в лісі з тілесним ушкодженнями. Показовість звірячої поведінки окупантів, які знали про резонанс, що здійметься, не залишає сумнівів про звірячу натуру ворога, із яким маємо справу", - заявляє Чубаров.

Читайте також: Чубаров вважає неприпустимими заклики з-за кордону про діалог із Путіним

Політик закликав лідерів держав і міжнародних організацій задіяти всі заходи, щоб змусити Росію діяти в рамках міжнародного права.

"Усвідомлюючи, що лише якнайскоріше звільнення Криму від російської окупації покладе край фізичному, культурному, духовному нищенню кримськотатарського народу, що лише відновлення державного суверенітету України над Кримським півостровом гарантуватиме дотримання прав людини та забезпечення їх особистої безпеки, закликаємо лідерів держав та міжнародних організацій задіяти всі заходи, аби змусити Російську Федерацію повернутися в межі міжнародного права", - підкреслив голова Меджлісу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-