Окупанти в Криму заарештували Мустафаєва та Смаїлова на 20 діб

Окупанти в Криму заарештували Мустафаєва та Смаїлова на 20 діб

Укрінформ
Підконтрольний окупантам Київський районний суд Сімферополя на 20 діб - до 9 червня - заарештував затриманих у Бахчисараї кримських активістів Сервера Мустафаєва і Едема Смаїлова.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав активіст Тарас Ібрагімов.

"Заарештували Сервера і Едема на 20 діб, до 9 червня. Це пов'язано з тим, що їхню справу об'єднали з іншою бахчисарайською групою, і до цього числа їм всім повинні продовжити термін утримання в СІЗО", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Мустафаєва та Смаїлова додали до "справи Хізб ут-Тахрір"

"Мова йде про те, що Сервер нібито брав участь в якомусь зібранні 2 грудня 2016 року в мечеті 6-го мікрорайону Бахчисарая. Від свідчень ми відмовилися, оскільки нам не пред'явили (приховану) аудіозапис цієї розмови. На слідчих діях свідок через дзеркальне скло проводив впізнання. Ми не чули, що говорив чоловік, який упізнавав Сервера, про це нам розповіли поняті", - розповів адвокат Мустафаєва Сергій Легостов.

Читайте також: МЗС висловлює рішучий протест через затримання у Криму Мустафаєва і Смаїлова

Нагадаємо: Сервер Мустафаєв є відомим у Криму громадським активістом, улітку 2016 року він разом з кількома співвітчизниками заснував громадське об’єднання "Кримська солідарність".

Після анексії Росією Криму на півострові ФСБ проводить регулярні затримання, обшуки і допити незалежних журналістів, кримськотатарських активістів, опозиційних і проукраїнських громадських діячів і представників релігійних меншин. Правозахисники називають ці дії російських силовиків політично мотивованими.

Фото: facebook.com/tarasibragimov

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-