У Москві пройшла серія пікетів з вимогою звільнити Сенцова

У Москві пройшла серія пікетів з вимогою звільнити Сенцова

Відео
Укрінформ
На Пушкінській площі у Москві в суботу, 19 травня, відбулася серія одиночних пікетів із закликом звільнити українського режисера Олега Сенцова, який оголосив голодування у російській колонії.

Як повідомляє "Радіо Свобода", пікети біля пам'ятника Пушкіну провели, змінюючи один одного, Аліса Ганієва, Вікторія Івлєва, Наталія Мавлевич, Марія Людковська, Олексій Медведєв і Ліна Старостіна. Вони тримали плакати із закликом звільнити Сенцова.

У п'ятницю на пікет з вимогою обміняти Сенцова до Адміністрації президента Росії вийшов директор конкурсних програм кінофестивалю "Послання до людини" Олексій Медведєв.

Читайте також: Марш за звільнення заручників: організатори звернулися до Червоного Хреста

Режисер був заарештований в аннексованому Росією Криму 4 роки тому. Його разом з активістом Олександром Кольченко звинуватили у підготовці терактів. В серпні 2015 року суд у Ростові-на-Дону засудив Сенцова до 20 років колонії суворого режиму. Кольченко отримав 10 років колонії. Обвинувачені свою вину не визнали.

14 травня Сенцов почав безстрокове голодування, назвавши умовою його припинення визволення всіх українських політв'язнів в Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-