“UA:Перший” покаже фільм про Сенцова і Кольченка

“UA:Перший” покаже фільм про Сенцова і Кольченка

Укрінформ
До Дня пам’яті жертв політичних репресій “UA:Перший” покаже стрічку про долю українських політв’язнів Олега Сенцова і Олександра Кольченка.

Показ відбудеться 20 травня о 20.05.

«У стрічці "Етапом через пів-Землі: історія ув’язнення Сенцова і Кольченка" показано жахливі умови, в яких перебували політв’язні. Під час зйомок фільму знімальна група побувала у ключових містах затримання – Москві, Ростові, Челябінську, Лабитнангі. Адже саме у московському СІЗО утримували Сенцова і Кольченка, судили їх у Ростові, перевозили етапами на Урал і аж до російської Арктики», - повідомляє телеканал.

Читайте також: Активісти та діячі культури закликають світових лідерів підтримати Сенцова

Стрічка розповідає про долю українського режисера Сенцова та активіста Кольченка, яких було затримано у Криму 10 травня 2014 року та засуджено до 20-ти та 10-ти років позбавлення волі за фальшивим обвинуваченням у підготовці терактів.

«На двох вони проїхали майже 20 тисяч кілометрів – це половина шляху довкола світу. Проте для чоловіків ця подорож триває виключно Росією. І, на жаль, виключно в’язницями», - наголошує телеканал.

Як повідомлялося, Сенцов у колонії в місті Лабитнангі 16 травня оголосив голодування, вимагаючи звільнити всіх українців, які незаконно утримуються у Росії й анексованому Криму.

Президент Петро Порошенко закликав міжнародне співтовариство продовжувати тиск на Кремль для звільнення Сенцова й інших українських політв'язнів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-