Директор кінофестивалів у РФ вийде підтримати Сенцова під адміністрацію Путіна

Директор кінофестивалів у РФ вийде підтримати Сенцова під адміністрацію Путіна

Укрінформ
Директор кінофестивалів у РФ Олексій Медведєв проведе одиночний пікет під адміністрацією президента Росії на підтримку українського кінорежисера й письменника Олега Сенцова..

Про це директор конкурсних програм кінофестивалю "Послання до людини" (Санкт-Петербург), програмний директор Сахалінського міжнародного кінофестивалю, програмний директор Якутського міжнародного кінофестивалю Олексій Медведєв повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Вирушаю на одиночний пікет біля адміністрації президента. Непогано б його зробити безстроковим (пікет, не президента)... Який сенс? Жодного. Хіба тільки трохи менш соромно буде, коли Олег помре. Я б дуже хотів написати не "коли", а "якщо", але я знаю його характер", - говориться у повідомленні.

Також Медведєв опублікував свій відритий лист до Путіна з проханням помилувати Сенцова.

"Олег Сенцов - гідний громадянин своєї країни, патріот України. Коли Крим був приєднаний до Росії, він відреагував на це так, як і повинен реагувати чоловік - відповідно до своїх переконань. Так, він супротивник вашого курсу, але він супротивник чесний, сміливий і щирий. Таких ворогів потрібно цінувати, Володимире Володимировичу. Вони дорожчі за улесливих друзів і лицемірів, тому що допомагають нам поглянути на себе з боку, зрозуміти чужу точку зору. А ще таких ворогів можна і треба пробачити, особливо після чотирьох років у в'язниці. Ще раз підкреслю, ні про які злочини, спрямовані проти життя і здоров'я людей, мова не йде. Тільки про символічний протест", - говориться у листі.

Читайте також: Активісти та діячі культури закликають світових лідерів підтримати Сенцова

Як повідомлялося, український політв'язень Олег Сенцов у колонії «Білий ведмідь» у місті Лабитнангі 16 травня оголосив голодування, вимагаючи звільнити всіх українців, які незаконно утримуються у Росії й анексованому Криму.

Президент Петро Порошенко закликав міжнародне співтовариство продовжувати тиск на Кремль для звільнення Сенцова й інших українських політв'язнів.

Українського режисера Олега Сенцова й активіста Олександра Кольченка затримали у Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили у підготовці терактів і засудили до 20 і 10 рокам позбавлення волі відповідно. 

Загалом у Росії й в анексованому Криму перебувають 64 українські політв'язні, 27 з них зараз - на території Росії. 

Фото: Алексей Медведев, Facebook 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-