"Суд" у справі Балуха відмовився від експертизи відео з камер ізолятора

Укрінформ
У середу в окупованому Криму так званий суд у справі Володимира Балуха відхилив клопотання захисту про експертизу відеоматеріалу з камер спостереження ізолятора тимчасового тримання.

Захисту також відмовили в допиті ув'язнених Роздольненського ІТТ, де стався конфлікт між Балухом і "начальником" ІТТ, повідомляє в Facebook Кримська правозахисна група.

"Суддя відмовив у проведенні технічної експертизи відеозаписів з камер спостереження ІТТ, які зафіксували інцидент між Володимиром Балухом і начальником ізолятора Валерієм Ткаченком. Адвокати наполягали, що це дозволить визначити, чи були удари з боку начальника ІТТ, які могли б спровокувати Балуха на реакцію у відповідь", - повідомляють правозахисники.

За їх даними, "суд" також відмовив захисту Балуха в допиті ув'язнених з камер ізолятора тимчасового тримання, де тримають підсудного, і не задовольнив клопотання про запит даних про ув'язнених, які перебували в Роздольненському ІТТ в день конфлікту між Балухом і Ткаченком. Відмова мотивована тим, що "ув'язнені з інших камер не могли чути те, що відбувається в коридорі і камері Балуха".

Читайте також: Балух розповів про знущання в СІЗО окупантів

У свою чергу обвинувачення завершило представлення "суду" так званих доказів вини Балуха. При цьому деякі свідки обвинувачення не з’явилися на засідання, нібито через службову зайнятість і відрядження.

Наступне засідання у справі Балуха відбудеться 31 травня о 15.00. 

Третя кримінальна справа на українського активіста була заведена в серпні 2017 року після того, як Балух і його адвокат подали скаргу в поліцію на незаконні дії "начальника" Роздольненського ІТТ Валерія Ткаченка, який образив і ударив Балуха. У відповідь на дії захисту Ткаченко подав свою скаргу, в результаті чого 22 серпня 2017 року слідчий комітет РФ порушив проти активіста кримінальну справу за ст.321 ч.2 Кримінального кодексу РФ.

За версією обвинувачення, 11 серпня 2017 року Балух, перебуваючи в ІТТ, "завдав начальнику цієї установи удару ліктем, а потім - флаконом миючої рідини по лівій руці". Такими діями він нібито заподіяв "начальнику" ІТТ "фізичного болю, що не спричинило тілесних ушкоджень і розладу здоров'я". За інформацією захисту активіста, Ткаченко сам напав на Балуха, а саме, ударив, ображав, принижував. Усе це було зафіксовано на відео в ІТТ. Проте за заявою Балуха розслідування щодо Ткаченка так і не почали.

Як повідомляв Укрінформ, Балух визнаний винним у зберіганні боєприпасів, "суд" засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 тисяч рублів (близько 4600 гривень). Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України, який знаходився у дворі його дому.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-