У Парижі шкодують про вояж француза на відкриття Керченського мосту

У Парижі шкодують про вояж француза на відкриття Керченського мосту

Заява
Укрінформ
Франція засуджує будівництво Росією Керченського мосту. Підписана мерією м.Мариняна угода про встановлення побратимських відносин між цим містом та м.Євпаторією не відображає позицію французького уряду.

Про це заявив МЗС Франції.

"Наша позиція зрозуміла: угода, підписана мерією Мариняна, не відображає позицію французького уряду. Крім того, участь французького обраного представника в церемонії відкриття (кримського мосту – ред.) є особистою ініціативою, про яку ми шкодуємо: це суперечить міжнародному праву і не було санкціоновано французькою владою", - вказано в заяві.

"Франція засуджує будівництво Росією Керченського мосту, який позбавляє Україну повного доступу і використання нею міжнародно визнаних територіальних вод", - наголосив МЗС.

"Вона (Франція – ред.) як і раніше твердо прихильна справі відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в межах міжнародно визнаних кордонів. Зміна кордонів силоміць суперечить міжнародному праву, у т.ч. зобов'язанням, взятим Російською Федерацією", - зазначає МЗС Франції.

Читайте також: Керченський міст знадобиться окупантам, щоб тікати з Криму - Порошенко

"Це створює пряму загрозу міжнародному миру та безпеці і має серйозні наслідки для міжнародного порядку. Тому міжнародне співтовариство, Європейський Союз і Франція не визнають анексії Криму Росією", - йдеться в заяві.

Як відомо, вчора російські ЗМІ повідомили, що Євпаторія і французьке місто Маринян підписали угоду про встановлення побратимських зв'язків. Від Євпаторії документ підписала т.зв. голова міської ради Олеся Харитоненко, від Мариняна - мер міста Ерік Ле Діссез.

Раніше Укрінформ повідомляв про те, що делегація у складі представників так званого офіційного представництва "ДНР" у Франції мала намір у травні відвідати анексований Росією Крим та окуповану частину Донбасу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-