Кримському журналістові Семені  сьогодні виповнюється 68 років

Кримському журналістові Семені сьогодні виповнюється 68 років

Укрінформ
Кримському журналістові Миколі Семені, який отримав за свої статті термін за «заклики до порушення територіальної цілісності Росії», у понеділок виповнюється 68 років. 

Окрім святкування дня народження в колі друзів цього дня іменинник вимушений відвідати "кримінально-виконавчу інспекцію" окупаційної влади, повідомляє "Крим.Реалії".

"Відмітити свій день народження він має намір у колі друзів. Також у свій день народження Семена змушений відвідати російську кримінально-виконавчу інспекцію у зв'язку з тим, що кожен другий понеділок місяця у нього є припис відзначатися у відповідних структурах через відбуття покарання", - зазначається у повідомленні.

Читайте також: МЗС вимагає від Росії звільнити Сущенка і Семену

Журналіст і автор "Радіо Свобода" і "Крим.Реалії" Микола Семена, звинувачений у публічних закликах до порушення територіальної цілісності Росії, у вересні 2017 року  отримав покарання у вигляді двох з половиною років умовно з випробувальним терміном у три роки. Сімферопольський "суд" також заборонив Семені протягом трьох років займатися публічною діяльністю. У грудні 2017 року так званий Верховний суд Криму частково пом'якшив вирок Семені у частині додаткового покарання, скоротивши термін заборони публічної діяльності до двох років.

Міністерство закордонних справ України, Держдепартамент США, Євросоюз і ряд міжнародних організацій засудили винесений журналістові вирок. У грудні 2017 року Семена було удостоєно премії імені Андрія Сахарова «За журналістику як вчинок», що присуджується «сучасним публіцистам, які стоять на стороні правди». 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-