МЗС анонсує рішення Гааги щодо активів Нафтогазу та Ощадбанку в окупованому Криму

МЗС анонсує рішення Гааги щодо активів Нафтогазу та Ощадбанку в окупованому Криму

Укрінформ
Найближчим часом суд Гааги ухвалить рішення щодо активів НАК "Нафтогаз України" та Ощадбанку, втрачених через анексію Криму.

Про це в ефірі "5 каналу" заявила заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

"Наступного тижня будуть слухання в Гаазі у справі Нафтогазу, який разом з Чорноморнафтогазом втратив дуже велике майно на території Криму. І ще ми очікуємо найближчим часом, що буде прийнято рішення по Ощадбанку, який також був одним з піонерів цього процесу, який втратив свій бізнес, майно, активи – все на території Криму", - розповіла Зеркаль.

Вона також наголосила, що Україна в міжнародних судах ставить питання про втрачене (націоналізоване Росією) майно на території Криму, а не питання належності півострова.

"Ми ставимо питання про втрачене майно, про націоналізоване майно – про те, що втратили приватні інвестори і держава як інвестор також", - зазначила дипломат.

Читайте також: Український транзит газу стримує Путіна від повноцінного нападу – Зеркаль

Як повідомляв Укрінформ, 2 травня Третейський суд у Гаазі ухвалив одностайне рішення про те, що Росія відповідальна за порушення прав українських інвесторів в анексованиму Криму і має відшкодувати їм збитки.

Слід зазначити, що це перше в історії рішення, згідно з яким Росія зобов'язана виплатити компенсацію (йдеться про 159 млн дол.) в результаті анексії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-