Чубаров: реальна явка на виборах президента РФ в Криму становила лише 42%

Чубаров: реальна явка на виборах президента РФ в Криму становила лише 42%

Укрінформ
Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров заявив, що явка на виборах президента РФ у окупованому Криму 18 березня 2018 року становила 42%.

Про це він розповів  у своєму відеоблозі на Facebook, посилаючись на дані ФСБ РФ, які має у свєму розпорядженні.

Він також підкреслив, що 8% виборців зіпсували свої бюлетені.

"Представники адміністрації президента Росії знаходилися в Криму для спостереження за ходом російських президентських виборів. Так званий білий протокол із реальними даними про результати голосування містив показники явки на рівні 42%, з яких 8% - недійсні та зіпсовані бюлетені. Тобто всього 42% була явка. Тих, які взяли бюлетені й опустили в урну. Та з них 8% - недійсні й зіпсовані. Тобто 8% людей, які побоялися не прийти, але вони зіпсували бюлетені", - заявив Чубаров.

За даними глави Меджлісу, підконтрольний Кремлю глава Криму Сергій Аксьонов та інші представники місцевої влади намагалися дати хабар представникам адміністрації Путіна, щоб завищити реальний показник явки на російських виборах в Криму.

Читайте також: Голова Меджлісу закликав кримських татар вшанувати день депортації з Україною

«Представники кримської влади, зокрема, Аксьонов, намагалися вплинути на московських емісарів, в тому числі через дачу хабара, для виправлення документів на користь підвищення явки хоча б на 10-15%, однак їм відмовили. Це викликало занепокоєння у кримської влади, оскільки невиконання плану Кремля перетворити результати виборів на підтвердження «референдуму» 2014 року може викликати організаційні висновки щодо кримських керівників, які виявилися нездатними використовувати наявний адмінресурс», - зазначив Чубаров, посилаючись на дані ФСБ .

Верховна Рада України від 22 березня проголосувала за постанову про невизнання виборів президента Росії на території анексованого Криму.

Меджліс кримськотатарського народу закликав кримських татар бойкотувати вибори президента Росії на території півострова як незаконні.

Президентські вибори в РФ пройшли 18 березня. За офіційними даними ЦВК РФ, у Криму на вибори прийшли 71,47% виборців, 92,15% з яких проголосували за Путіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-