Посольство України в США вимагає негайно звільнити ув‘язненого в РФ Сайфуллаєва

Посольство України в США вимагає негайно звільнити ув‘язненого в РФ Сайфуллаєва

Укрінформ
Посольство України в Сполучених Штатах Америки вимагає від Росії негайно звільнити незаконно ув‘язненого кримського правозахисника Ферата Сайфуллаєва.

Про це посольство пише у Twitter.

У повідомленні наголошується, що Сайфуллаєв вже понад три роки утримується у в‘язниці за безпідставними обвинуваченнями.

"Вже понад три роки кримський правозахисник Ферат Сайфуллаєв ув‘язнений Росією за безпідставними обвинуваченнями; весь цей час він знаходиться вдалині від дружини та трьох малолітніх дітей - відправте його додому зараз же!" – наголошує дипломатичне відомство.

Дане повідомлення розміщене в рамках акції, яка проводиться під хештегом #Беззаконня30історій.

Читайте також: У Криму "антитерористичні закони" РФ борються з інакомисленням - адвокат

Як повідомлялося, у січні 2015 року у справі про організацію "Хізб ут-Тахрір" у Криму були заарештовані Руслан Зейтуллаєв, Нурі Прімов, Рустем Ваїт. Пізніше — Ферат Сайфуллаєв, в лютому 2016 року — правозахисник Емір-Усеїн Куку, Енвер Бекіров, Муслім Алієв і Вадим Сірук.

Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону 7 вересня 2016 року засудив трьох фігурантів справи "Хізб ут-Тахрір": Сайфуллаєва, Ваїтова та Прімова до п'яти років виправної колонії загального режиму.

Сайфуллаєв утримується у колонії м. Омутнінська Кіровської області РФ.

Захисники заарештованих і засуджених у "справі Хізб ут-Тахрір" кримчан вважають їх переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання усіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цієї мети і кажуть, що зазнають несправедливих переслідувань. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" в 2003 році, включивши до списку 15 об'єднань, названих "терористичними".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-