Представник української громади Угорщини незаконно їздив до Криму – посол

Представник української громади Угорщини незаконно їздив до Криму – посол

Документ
Укрінформ
Посол України в Угорщині Любов Непоп вважає ганебним візит депутата Державного самоврядування українців Угорщини Анатолія Бурого на територію окупованого Криму в обхід українського законодавства.

Дипломат просить Державне та Столичне самоврядування українців Угорщини дати адекватну оцінку цим зухвалим діям.Копію звернення до керівників української громади Угорщини пона оприлюднила у Facebook.

"Посольство України в Угорщині отримало інформацію про те, що депутат Державного самоврядування українців Угорщини та голова самоврядування українців ХХ району міста Будапешт Анатолій Бурий у травні 2017 року здійснив візит до м. Алушта, Автономна Республіка Крим, з порушенням встановленого порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. ... Розраховую на адекватну реакцію української громади Угорщини, підтримка якої в протидії російській агресії завжди була і залишається для нас надзвичайно цінною, у відповідь на такі ганебні та зухвалі дії А. Бурого", - йдеться у листі.

Непоп підкреслила, що територіальна цілісність держави – це те питання, в якому немає місця для компромісів та напівтонів, а будь-яке виправдання чи намагання зрозуміти російську агресію проти України толеруватися не може і не буде.

Читайте також: Посол України закликав ФРН заборонити "візити" німецьких політиків до Криму

"Коли така неповага до нашої держави виказується з боку людини, що себе ідентифікує як українець, – це подвійна зрада, яка заслуговує на адекватні дії і публічне засудження", - переконана посол.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-