Абдуллаєва вивозили із СІЗО в лікарню –

Абдуллаєва вивозили із СІЗО в лікарню – "Кримська солідарність"

Укрінформ
Одного з фігурантів "справи Хізб ут-Тахрір" Узеїра Абдуллаєва вивезли з СІЗО в критичному стані в лікарню ім. Семашка.

Про це повідомляє у Facebook "Кримська солідарність".

"Узеїра все-таки вивозили в лікарню ім. Семашка. Трохи пізніше опублікуємо відеокоментар матері Узеїра Абдуллаєва", - йдеться у повідомленні.

Раніше в "Кримській солідарності" повідомили, що в лікарню імені Семашка Абдуллаєв не надходив. Не надходив він, за словами матері, ні в 6-у, ні в 7-у міськлікарні Сімферополя.

Як повідомляв Укрінформ, 2 травня дружина Абдуллаєва повідомила, що він потребує термінової госпіталізації, щоб йому поставили правильний діагноз.

Раніше мати Абдуллаєва повідомила, що у її сина, який перебуває в СІЗО Сімферополя, кілька днів тримається висока температура, опухла і набрякла нога, він відчуває сильний біль.

Російський адвокат Микола Полозов просив кримських громадських діячів, СПЛ при президентові Росії і російського омбудсмена Тетяну Москалькову відреагувати на ситуацію з Абдуллаєвим.

Читайте також: МЗС вимагає допустити до Абдуллаєва українських лікарів

Підконтрольний Росії Верховний суд Криму відхилив апеляції захисту фігурантів сімферопольської "справи Хізб ут-Тахрір" Теймура Абдуллаєва, Узеїра Абдуллаєва, Айдера Саледінова, Рустема Ісмаїлова, Еміля Джемаденова на продовження запобіжного заходу.

12 жовтня 2016 року в Криму були проведені обшуки в п'яти мусульманських сім'ях. В результаті обшуків затримані п'ять кримських татар, яких обвинувачують в участі у забороненій в Росії організації "Хізб ут-Тахрір": Рустем Ісмаїлов, Узеїр Абдуллаєв, Теймур Абдуллаєв, Еміль Джемаденов, Айдер Саледінов.

Представники міжнародної ісламської політичної організації "Хізб ут-Тахрір" називають своєю місією об'єднання усіх мусульманських країн в ісламському халіфаті, але вони відкидають терористичні методи досягнення цього і говорять, що зазнають несправедливого переслідування в Росії і в окупованому нею в 2014 році Криму. Верховний суд Росії заборонив "Хізб ут-Тахрір" у 2003 році, включивши до списку об'єднань, названих "терористичними".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-