Два роки за соцмережі: в Криму засудили українського активіста

Два роки за соцмережі: в Криму засудили українського активіста

Укрінформ
Підконтрольний Кремлю Гагарінський районний суд Севастополя засудив звинувачуваного в екстремізмі Ігоря Мовенка до двох років ув'язнення.

Про це у п'ятницю повідомляє Крим.Реалії.

Згідно з рішенням суду, Мовенку інкримінували ч.2 ст.280 Кримінального кодексу Росії ("публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності") за кілька коментарів у групі "Крим - Україна" у соціальній мережі ВКонтакті.

Раніше російський прокурор затребував два роки умовно звинувачуваному в екстремізмі Мовенку.

16 грудня 2016 року жителя Севастополя Ігоря Мовенка затримали й відвезли в управління ФСБ Росії. 

Раніше, навересні 2016 року, Мовенка побили через символіку українського батальйону "Азов", наклеєну на велосипед кримчанина. Лікарі тоді діагностували у Мовенка відкриту черепномозкову травму, струс головного мозку, перелом основи черепа, перелом щелепи, закритий перелом кісток носа, контузію очного яблука й інші травми.

Читайте також: Справа "Хізб ут-Тахрир": рідні заявляють про тортури підозрюваних

Міністерство закордонних справ України висловило занепокоєння переслідуваннями громадян України в анексованому Криму й закликало припинити тиск на них. Також МЗС звернулося до міжнародного співтовариства, щоб  застосувати всі можливі види правового й політичного тиску на Росію з метою припинення нею тоталітарних методів придушення прав людини й свободи слова, а також звільнення всіх українських політв'язнів і заручників.

Фото:krum.org (RFLJRL)

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-