Кримський

Кримський "суд" залишив вирок активісту Кадирову за пост у соцмережах

Укрінформ
У четвер окупаційний суд Криму залишив без змін вирок Сулейману Кадирову, засудженому на два роки умовно за проукраїнський пост в соціальних мережах.

Про це в Facebook повідомила "Кримська солідарність".

"Суд у справі Сулеймана Кадирова закінчено. Доводи захисту не були враховані. Рішення суду першої інстанції Верховний суд вирішив залишити в силі", - йдеться в повідомленні.

Засідання проходило в закритому режимі, родичам і активістам дозволили бути присутнім лише під час оголошення вироку.

Як повідомлялося, в жовтні 2016 року російські силовики прийшли з обшуком у будинок кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова та вилучили у нього ноутбук і телефон. Кримінальну справу стосовно Кадирова порушили 11 жовтня 2016 року за підозрою в закликах до порушення територіальної цілісності Росії (ст. 280.1 КК РФ). За версією звинувачення, Кадиров в березні 2016 року зробив репост відеоролика Дем'яна Дем'янченко, який, представившись кримським татарином із Сімферополя, заявив про створення батальйону "Крим" для звільнення непідконтрольних частин Донецької і Луганської областей України. Через кілька місяців під репостом нібито з'явився коментар від Кадирова, в тому числі зі словами "Підтримую, Крим був, є і буде Україною". Згідно з рішенням Феодосійського "міськсуду" Кадирова засуджено на два роки умовно, йому також заборонено займатися публічною діяльністю, в тому числі в мережі Інтернет.

Читайте також: "Суд" у Криму знову відхилив апеляцію Рамазанова

У квітні 2017 року російська служба з фінансового моніторингу внесла Кадирова в перелік екстремістів і терористів. Сам Кадиров стверджує, що кримінальна справа проти нього – це провокація спецслужб у відповідь на його активну громадянську позицію та правозахисну діяльність. Виступаючи в суді, він заявляв, що ніколи не приховував свою українську позицію".

Раніше з аналогічними звинуваченнями у сепаратизмі "суди" в Криму виступили проти журналіста Миколи Семени та заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-