Чийгоза призначили відповідальним за взаємодію з родичами політв'язнів Криму

Чийгоза призначили відповідальним за взаємодію з родичами політв'язнів Криму

Укрінформ
Заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз призначений відповідальним за взаємодію з родичами політв'язнів Криму.

Про це повідомив голова Меджлісу - народний депутат України Рефат Чубаров.  

"Взаємодію з родичами політв'язнів Криму, незалежно від їх національності, а також їх адвокатами з усіх питань, пов'язаних з їх захистом, у Меджлісі кримськотатарського народу покладено на заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза", - написав він.

Чубаров зазначив, що проаналізувати сталу систему правового захисту політв'язнів у тимчасово окупованому Криму керівництво Меджлісу змусила ситуація з політв'язнем Узеіром Абдуллаєвим, який опинився в критичному стані через ненадання йому медичної допомоги в СІЗО Сімферополя. За словами Чубарова, завдяки зробленим "різними людьми в Києві, Сімферополі і Москві" заходам загроза смерті зникла, і зараз Абдуллаєв знаходиться під контролем лікарів.

Читайте також: Балух голодує вже 43 дні і не здається - Чийгоз

Як відомо, заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз був затриманий окупаційною "владою" Криму в січні 2015 року за участь в мітингу на підтримку територіальної цілісності України перед будинком Верховної Ради Криму 26 лютого 2014 року. Його звинуватили в організації масових безладів і засудили до 8 років колонії.

25 жовтня 2017 року Росія звільнила заступників голови Меджлісу Ільми Умерова і Ахтема Чийгоза, передавши їх Туреччині, після чого вони прибули до Києва. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-