Представництво ЄС засуджує порушення прав Абдуллаєва в Криму

Представництво ЄС засуджує порушення прав Абдуллаєва в Криму

Укрінформ
Представництво ЄС в Україні засуджує порушення прав кримських татар, зокрема, це стосується Узеіра Абдуллаєва, який перебуває у СІЗО Сімферополя.

Про це повідомляється на сторінці у Facebook Представництва ЄС в Україні. 

"Представництво ЄС і надалі засуджує будь-які порушення прав кримських татар, зокрема, це стосується стану здоров'я Узеіра Абдуллаєва", - йдеться у повідомленні.

У зв’язку з цим у відомстві нагадали заяву високої представниці ЄС із закордонних справ і безпекової політики Федеріки Могеріні від імені ЄС щодо Автономної Республіки Крим та міста Севастополь від 16 березня 2018 року. В ній, зокрема, йдеться про таке: "Грубо порушуються права кримських татар, зокрема, через закриття їхніх засобів масової інформації, заборону діяльності їхнього представницького органу, Меджлісу, та переслідування їхніх лідерів і членів спільноти. Потрібно гарантувати кримським татарам, українцям та усім іншим етнічним і релігійним спільнотам півострова можливість підтримувати і розвивати свої культури, традиції, освіту й ідентичність".

Читайте також: Абдуллаєва перевели до санчастини сімферопольського СІЗО

Зазначається, що Європейський Союз закликає до повного дотримання міжнародних стандартів прав людини на півострові. Потрібно всеосяжно розслідувати усі нерозкриті справи порушень прав людини, такі як примусові зникнення, тортури і вбивства. Вкрай важливим залишається забезпечення повного, вільного і безперешкодного доступу міжнародних правозахисників до всієї території України, у тому числі до Криму та Севастополя. ЄС нагадує про Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН № 72/190 від 19 грудня 2017 року, закликаючи до її повного виконання, включно із зобов’язаннями Російської Федерації у рамках відповідного міжнародного гуманітарного права.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-