МЗС вимагає від Росії негайно звільнити Балуха

МЗС вимагає від Росії негайно звільнити Балуха

Укрінформ
Міністерство закордонних справ вимагає від Росії пустити до засудженого у Криму активіста Володимира Балуха українських лікарів та звільнити в'язня.

Про це написала у Twitter речниця МЗС Мар'яна Беца.

"Вимагаємо від РФ допустити до політв'язня В.Балуха, який голодує з 18.03, українських лікарів. Вимагаємо його негайного звільнення", написала Беца.

Читайте також: Балух не припиняв голодування - правозахисники

Як повідомлялося, ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де він живе, 90 патронів та кілька тротилових шашок.

"Суд" визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також до штрафу у розмірі 10000 рублів (близько 4600 гривень). 14 березня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму змінив вирок, виключивши зі звинувачення пункт про придбання боєприпасів. У зв'язку з цим вирок скоротили на два місяці.

Друга справа проти активіста порушена через заяву начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. За словами самого активіста та його захисту, навпаки, Ткаченко напав на Балуха.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію - через прапор України у дворі його будинку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-