Посол України у Британії засудила візит євродепутата до Криму

Посол України у Британії засудила візит євродепутата до Криму

Укрінформ
Посол України у Великій Британії Наталія Галібаренко засудила візит британського депутата від Партії незалежності Об'єднаного Королівства (UKIP) та євродепутата Білла Етеріджа до окупованого Росією Криму.

Відповідний лист на адресу Етеріджа опублікувано на сайті посольства.

"Я пишу з метою засудити ваш нещодавній візит до окупованого Росією українського Криму, де ви брали участь у так званому Ялтинському міжнародному економічному форумі, який також відвідали союзники сирійського президента Башара Асада", - зазначила Галібаренко.

Дипломат підкреслила, що відвідання українського півострова без згоди уряду України не тільки суперечать національному законодавству, а й суперечить офіційній позиції уряду Її Величності.

"Більш того, ви цинічно знехтували міжнародним правом та відверто продемонстрували зневагу до його ключових принципів, зокрема суверенітету та територіальної цілісності незалежної держави", - йдеться у листі посла до Етеріджа.

Вона зазначила, що в той час, як міжнародна спільнота засуджує окупацію Росією Криму і Донбасу, називаючи це актом агресії, незаконний візит до Криму є нічим іншим, як визнанням російської ворожої політики, яка, зокрема, спрямоваа на систематичні і масові порушення прав людини на півострові.

Читайте також: Застосування антиекстремістського законодавства РФ у Криму. Тиск на громадянську журналістику

"Незаконно відвідуючи окуповану територію, ви навмисне граєте на руку Кремля, що є нічим іншим, як ганьбою", - додала Галібаренко.

Як повідомлялося, минулого тижня на території окупованого Криму відкрився Ялтинський міжнародний економічний форум, на який приїхали також політики з європейських країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-