Австрійському політику закрили в'їзд в Україну через відвідування анексованого Криму

Австрійському політику закрили в'їзд в Україну через відвідування анексованого Криму

Укрінформ
Через неодноразові відвідування анексованого Криму віце-бургомістру австрійського міста Лінц Детлефу Віммеру заборонили в'їзд в Україну.

Про це повідомляє австрійське видання Neues Volksblatt з посиланням на посла України в Австрійській Республіці Анатолія Щербу.

«Пан Віммер знаходиться в списку No-Entry-Liste, про що я його і сповістив», - цитує посла газета.

Читайте також: Мілітаризація Криму: за п'ять років Росія збільшила кількість військових до 32 тисяч

Заборона, за твердженням автора, перешкоджає Віммеру у виконанні ним його посадових обов'язків, оскільки той відповідає в міському сенаті за тему міст-побратимів, а одним з 19 міст-побратимів Лінца є українське місто Запоріжжя. Незабаром там відбудеться міжнародний конгрес, на який представники Лінца вже були запрошені, а тепер, як зазначив посол Щерба, Віммер відправитися на нього не може.

Сам віце-бургомістр до проблеми ставиться спокійно.

«Уряд України саме ріже себе по живому, якщо заважає міжміському партнерству», - говорить він і погрожує більше співпрацювати з іншими партнерами, наприклад, в Росії та Китаї.

Читайте також: Ягланд обіцяє піти з посади, якщо не впорається з Росією

Віммер відвідав 4-й Ялтинський економічний форум у Криму минулими вихідними. У п'ятницю він відкривав його разом з так званим прем'єр-міністром Криму Сергієм Аксьоновим і міністром економіки Сирії Самером Халілом. У цьому контексті російські ЗМІ детально розповіли про рішення муніципальної ради від грудня 2016 року, що закликає федеральний уряд Австрії працювати в напрямку припинення економічних санкцій, введених у зв'язку з анексією Криму.

Читайте також: Суд ООН просять зобов'язати Москви скасувати заборону Меджлісу

Між тим, той же автор в іншій замітці, присвяченій Віммеру, пише про те, що у інших членів місцевого уряду виникли питання з приводу того, хто фінансував поїздку віце-бургомістра в Ялту. Він запевняє, що вона не коштувала міському бюджету ні копійки і опосередковано називає російську сторону як спонсора візиту.

"Питання в тому, чого хоче Росія від австрійського політика", - пише видання.

Недавній вояж австрійського політика на окупований півострів був уже третім.

Фото: РИА Новости

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-