"Суд" в Криму продовжив арешт кримськотатарському активісту Ібраімову

Укрінформ
В окупованому Криму Київський районний суд Сімферополя 21 квітня продовжив на два місяці арешт кримськотатарському активісту «полян протесту» Фазілу Ібраімову. 

Він залишиться в СІЗО до 22 червня, повідомляє Крим.Реалії.

«Засідання розпочалося з двогодинного запізнення, оскільки слідство не могло знайти перекладача на кримськотатарську мову. Наше клопотання про зміну запобіжного заходу Фазілу Ібраімову на домашній арешт очікувано суд відхилив», - розповів адвокат Едем Семедляєв.

Як повідомлялося, 20 квітня Верховний суд Криму не задовольнив апеляційні скарги адвокатів Едема Семедляєва і Ісляма Велыєва на продовження арешту Фазіла Ібраімова.

Співробітники управління МВС Росії по Криму 15 лютого в районі вулиці Стрілецька в Сімферополі провели обшук в домоволодінні «одного з організаторів самозахоплення земельної ділянки».

Поліція затримала і доставила активіста «поляни протесту» Фазіла Ібраімова в міський відділ управління МВС Росії по Криму.

Кримські ЗМІ повідомили, що Ібраімова офіційно затримали «в порядку ст. 91 Кримінально-процесуального кодексу Росії за підозрою в скоєнні злочину».

Фазіл Ібраімов відомий боротьбою за легалізацію «полян протесту» - земель, зайнятих кримськими татарами після повернення з депортації.

Читайте також: Росія заборонила в'їзд до Криму трьом кримським татарам – юрист

На місці «поляни протесту» «Стрілецька», де кримські татари звели будинки, готуються будувати новий район на 9 тисяч осіб під назвою «Кримська троянда». Окрім житлових будинків, планують звести школи, дитячі сади, спортивні комплекси і магазини. Зараз тут живуть переважно репатріанти.

Фото з выдкритих джерел.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-